Ardei

 

Anetta

Soiul de ardei gras Anetta a fost creat de compania Enza Zaden Beheer BV, Olanda.

Caractere morfologice.

Colorația antocianică a hipocotilului în stadiul de plantulă este prezentă. Planta nu prezintă internoduri scurte. Intensitatea culorii verzi a frunzei este medie. Forma frunzei este lanceolată. Culoarea fructului înainte maturității este galbenă. Portul fructului este pendulat. Lungimea fructului este medie spre lungă și diametrul este mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este moderat triangulară. Suprafața fructului este netedă sau foarte ușor ridată. Culoarea fructului la maturitatea fiziologică este roșie. Numărul de loji seminale este de predominat trei. Pericarpul este mediu spre gros și capsicina în placenta este absentă.

Însușiri fiziologice. Perioada maturității de recoltare este timpurie spre medie.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă.

Hyffae  (Capsicum annuum L.convar. microcarpum)

Soiul de ardei iute Hyffae a fost creat de compania Enza Zaden Beheer BV, Olanda.

Caractere morfologice.

Colorația antocianică a hipocotilului în stadiul de plantulă este prezentă. Planta nu prezintă internoduri scurte. Intensitatea culorii verzi a frunzei este închisă spre foarte închisă. Forma frunzei este ovată. Culoarea fructului înainte maturității este verde. Portul fructului este pendulat. Lungimea fructului este foarte lungă și diametrul este foarte mic. Forma fructului în secțiune longitudinală este îngust triangulară. Suprafața fructului este ușor ridată. Culoarea fructului la maturitatea fiziologică este roșie. Numărul de loji seminale este de predominat două. Pericarpul este subțire spre mediu și capsicina în placenta este prezentă.

Însușiri fiziologice. Perioada maturității de recoltare este medie.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă.

Liubov

Soiul de ardei gras Liubov a fost creat de compania Syngenta Seeds BV, Olanda.

Caractere morfologice.

Colorația antocianică a hipocotilului în stadiul de plantulă este prezentă. Planta nu prezintă internoduri scurte. Intensitatea culorii verzi a frunzei este medie spre închisă. Forma frunzei este ovată. Culoarea fructului înainte maturității este verde. Portul fructului este pendulat. Lungimea fructului este medie spre lungă și diametrul este foarte mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este moderat triangulară. Suprafața fructului este netedă sau foarte ușor ridată. Culoarea fructului la maturitatea fiziologică este roșie. Numărul de loji seminale este de predominat trei. Pericarpul este mediu spre gros și capsicina în placenta este absentă.

Însușiri fiziologice. Perioada maturității de recoltare este semitimpurie.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă și industrializare.

 

Bihar

Soiul de ardei gogoșar Bihar a fost creat de compania ZKI, Ungaria.

Caractere morfologice.

Colorația antocianică a hipocotilului în stadiul de plantulă este prezentă. Planta nu prezintă internoduri scurte. Culoarea fructului înainte maturității este verde. Lungimea fructului este medie spre lungă și diametrul este foarte mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este aplatizată. Culoarea fructului la maturitatea fiziologică este roșie. Numărul de loji seminale este de doi și trei. Pericarpul este mediu spre gros și capsicina în placenta este absentă.

Însușiri fiziologice. Perioada maturității de recoltare este mediu tardiv.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă și industrializare.

Delfina

Soiul de ardei gras Delfina a fost creat de compania Superior d.o.o, Serbia.

Caractere morfologice.

Colorația antocianică a hipocotilului în stadiul de plantulă este absentă. Planta nu prezintă internoduri scurte. Culoarea fructului înainte maturității este verde deschisă. Portul fructului este pendulat. Lungimea fructului este lungă spre foarte lungă și diametrul este mediu. Forma fructului în secțiune longitudinală este de formă de corn. Culoarea fructului la maturitatea fiziologică este roșie. Numărul de loji seminale este de egal doi și trei. Pericarpul este gros și capsicina în placenta este absentă.

Însușiri fiziologice. Perioada maturității de recoltare este semitimpuriu.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă și industrializare.

Amanda

Soiul de ardei gras Amanda a fost creat de compania Superior d.o.o, Serbia.

Caractere morfologice.

Colorația antocianică a hipocotilului în stadiul de plantulă este prezentă. Planta prezintă internoduri scurte. Culoarea fructului înainte maturității este alb-verzuie. Portul fructului este erect. Lungimea și diametrul fructului sunt mediu. Forma fructului în secțiune longitudinală este moderat triangular. Culoarea fructului la maturitatea fiziologică este roșie. Numărul de loji seminale este de predominat trei. Pericarpul este de grosimea medie și capsicina în placenta este absentă.

Însușiri fiziologice. Perioada maturității de recoltare este semitimpuriu.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă.

 

 

 
Adresa noastră:                                                           MD 2004, Chișinău                                                   bd.Ștefan cel Mare și Sfînt,180,                                   tel. (+37322) 220 300,  211 308,                                fax. (+37322) 211 537                                              email: info@cstsp.md                                                       © Toate drepturile sunt rezervate      
Elaborat de Weblux