Rapiță de toamnă

DK Explicit

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania Monsanto Technology LLC, USA.

Caractere morfologice. DK Explicit este un hibrid simplu. Frunza este lobată. Înălțimea plantei, inclusiv ramificațiile laterale, este medie.  Inflorescența este de culoare galbenă în formă de cruciuliță. Semințele sunt de formă rotundă și culoare neagră, numărul de semințe într-o silicvă este de 25 – 35 de semințe. Masa a 1000 boabe – 4,3 g. cu o perioada de vegetație 274 zile.

Însușiri fiziologice. DK Explicit este un soi cu toleranță bună la iernare și secetă, rezistență bună la scuturare. Este tolerant la putregaiul negru sau fomoza (phoma lingam) și la  putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum).

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 48,0%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă DK Explicit a realizat în perioada de  testare o producție medie de  3,13  t/ha. cu un conținut de ulei de 1282 kg/ha. Este înregistrat pentru cultivare în zona de Nord și Sud a țării.

DK Imaret CL

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania Monsanto Technology LLC, USA.

Caractere morfologice. DK Imaret CL are frunza lobată. Înălțimea plantei, inclusiv ramificațiile laterale, este medie.  Inflorescența este de culoare galbenă în formă de cruciuliță. Semințele sunt de formă rotundă și culoare neagră, numărul de semințe într-o silicvă este de 25 – 35 de semințe. Masa a 1000 boabe – 4,4 g. cu o perioada de vegetație 274 zile.

Însușiri fiziologice. DK Imaret CL este un soi cu toleranță bună la iernare și scuturare. Are o rezistență sporită la putregaiul negru. Rezistent la ierbicidele din grupa Clearfield

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 47,9%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă DK Imaret CL a realizat în perioada de  testare o producție medie de  3,10  t/ha. cu un conținut de ulei de 1254 kg/ha. Este înregistrat pentru cultivare în zona de Nord și Sud a țării.

DK Imigold CL

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania Monsanto Technology LLC, USA.

Caractere morfologice. Frunza este de culoare verde mediu, cu un număr mediu se lobil. Epoca înfloritului este medie. Culoarea petalelor florii este galbenă. Planta are lungimea totală (inclusiv ramificaţiile laterale) medie. Semințele sunt de formă rotundă și culoare neagră, numărul de semințe într-o silicvă este de 25 – 35 de semințe. Masa a 1000 boabe – 4,3 g. cu o perioada de vegetație 274 zile.

Însușiri fiziologice. DK Imigold CL este un soi cu toleranță bună la iernare și scuturare. Are o rezistență sporită la putregaiul negru. Rezistent la ierbicidele din grupa Clearfield

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 46,4%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă DK Imigold CL a realizat în perioada de  testare o producție medie de  3,06  t/ha. cu un conținut de ulei de 1183 kg/ha. Este înregistrat pentru cultivare în zona de Nord a țării.

Corvinus

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania Monsanto Technology LLC, USA.

Caractere morfologice. CWH 242 este un hibrid simplu. Frunza este lobată. Înălțimea plantei, inclusiv ramificațiile laterale, este medie.  Inflorescența este de culoare galbenă în formă de cruciuliță. Semințele sunt de formă rotundă și culoare neagră, numărul de semințe într-o silicvă este de 25 – 35 de semințe. Masa a 1000 boabe – 4,9 g. cu o perioada de vegetație 279 zile.

Însușiri fiziologice. CWH 242  este un soi cu toleranță bună la iernare și secetă, rezistență bună la scuturare.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 48,7%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă CWH 242 a realizat în perioada de  testare o producție medie de  3,05  t/ha. cu un conținut de ulei de 1276 kg/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

 

PT231 

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania  Pioneer Hi – Bred Services GmbH, Austria.

Caractere morfologice. Sămânța nu conține acid erucic. Frunza este lobată, numărul de lobi este medium. Producția de polen este prezentă. Masa a 1000 de boabe este de 4,8 g, cu o perioada de vegetație 281 zile.

Însușiri fiziologice. PT231 (X10W443C)  este un soi cu toleranță bună la iernare și secetă, rezistență bună la scuturare.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 49,8%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă PT231 (X10W443C)  a realizat în perioada de testare o producție medie de  3,06  t/ha.  și cu un conținut de ulei de 1246 kg/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

 

SY Saveo

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat la compania  Syngenta France S.A.S, Franța.

Caractere morfologice. Sămânța nu conține acid erucic. Sunt prezenți lobii pe frunză cu dezvoltarea lor de la mediu spre înaltă, iar dentiția pe margine este slabă spre medie. Culoarea petalelor este galbenă, lungimea petalelor este medie spre lungă cu o lățime medie. Producția de polen este prezentă. Înălțimea plantei, inclusiv ramificațiile laterale, este medie. Masa a 1000 de boabe este de 4,9 g. Perioada de vegetație 281 zile.

Însușiri fiziologice. SY Saveo  este un soi cu toleranță bună la secetă și iernare cu o rezistență bună la scuturare.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 49,55%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă SY Saveo  a realizat în perioada de testare o producție medie de  3,09  t/ha și cu un conținut de ulei de 1332 kg/ha.  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

 

SY Harnas 

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania  Syngenta France S.A.S, Franța.

Caractere morfologice. Sămânța nu conține acid erucic. Frunza este lobată medium spre înalt, iar dentiția pe margine este medie. Timpul înfloririi este timpuriu, culoarea petalelor galbene, lungimea lor este medie spre lung, cu o lățime medie. Producția de polen este prezentă. Silicvele sunt lungi cu o lățime medie. Masa a 1000 de boabe este de 5,1 g. cu o perioadă de vegetație de 279 zile.

Însușiri fiziologice. SY Harnas (RNX3140)  este un soi cu toleranță bună la secetă și iernare cu o rezistență bună la scuturare.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 47,7%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă SY Harnas (RNX3140)  a realizat pe perioada de testare o producție medie de  2,98 t/ha și cu un conținut de ulei de 1249 kg/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

 

SY Charme 

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania  Syngenta France S.A.S, Franța.

Caractere morfologice. Sămânța nu conține acid erucic. Sunt prezenți lobii pe frunză, dentiția pe margine este medie. Culoarea petalelor este galbenă, lungimea petalelor este mică spre medie cu o lățime medie. Producția de polen este prezentă. Înălțimea plantei, inclusiv ramificațiile laterale, este scurtă spre mediu. Masa a 1000 de boabe este de 4,9 g. Cu o perioadă de vegetație de 279 zile.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 47,9%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă SY Charme (RNX3130) a realizat pe perioada de testare o producție medie de  2,85 t/ha și cu un conținut de ulei de 1200 kg/ha.  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

Albatros 

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania  Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Sămânța nu conține acid erucic. Frunza este de culoare verde, cu o prezență medie a lobilor  pe frunză, dentiția pe margine este medie spre puternic. Producția de polen este prezentă. Lungimea silicvelor este lungă cu o lățime medie. Masa a 1000 de boabe este de 4,6 g. Cu o perioadă de vegetație de 279 zile.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 47,1%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă Albatros (NSA07/157)  a realizat în perioada de testare o producție medie de  3,07 t/ha și cu un conținut de ulei de 1269 kg/ha.  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

 

ES Natalie

Soiul de rapiță de toamnă a fost creat de compania  Euralis Semences, Franța

Caractere morfologice. Sămânța nu conține acid erucic. Lungimea cotiledoanelor este medie spre lung cu o lățime medie spre lat . Numărul de lobi pe frunză este mediu spre mulți, cu dentiția medie pe margine. Perioada de înflorire este timpurie spre mediu. Culoarea petalelor este galbenă, lungimea și lățime petalelor este medie. Producția de polen este prezentă. Înălțimea plantei, inclusiv ramificațiile laterale, este medie. Lungimea și lățime silicvelor este scurtă spre mediu. Masa a 1000 de boabe este de 5,1 g. Cu o perioadă de vegetație de 280 zile.

Însușiri de calitate. Conținutul de ulei în semințe pe perioada testării a fost în medie de 45,7%.

Capacitatea de producție. Soiul de rapiță de toamnă ES Natalie  a realizat în perioada de testare o producție medie de  3,0 t/ha și cu un conținut de ulei de 1206 kg/ha.  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

 
Adresa noastră:                                                           MD 2004, Chișinău                                                   bd.Ștefan cel Mare și Sfînt,180,                                   tel. (+37322) 220 300,  211 308,                                fax. (+37322) 211 537                                              email: info@cstsp.md                                                       © Toate drepturile sunt rezervate      
Elaborat de Weblux