Floarea-soarelui  

 LG5550

Hibridul de floarea-soarelui LG5550 a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde deschisă spre mediu, cu gofrarea și dentiția medie. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este precoce. Floarea ligulată este de culoare galben mediu. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este ușor convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 76 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele E-G.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1%.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,08 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

 ES Bambina

Hibridul de floarea-soarelui ES Bambina a fost creat la compania Euralis Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben mediu. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este ușor concavă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 70 g, iar masa hectolitrică de 40 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-F.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,4%.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,33 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Fausto ST

Hibridul de floarea-soarelui Fausto ST a fost creat la compania Strube GmbH & Co.KG, Germania.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mică, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben mediu. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este ușor convexă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare maro-închis, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 63 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-F.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,2%.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,16 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Kalluga

Hibridul de floarea-soarelui Kalluga a fost creat la compania RAGT 2n, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mică, de culoare verde medie, cu gofrarea absentă spre foarte slabă și dentiția slabă. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben mediu. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija ușor curbată, iar forma părții cu sămînță este puternic convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi puternic expresive pe margine și slab expresive între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 62 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-E.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,4%.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,57 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

LG5632

Hibridul de floarea-soarelui LG5632 a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde închisă, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie spre înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 80 g, iar masa hectolitrică de 38 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele E, F și G.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,9%.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,70 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

 Maxtor

Hibridul de floarea-soarelui Maxtor a fost creat la compania May-Agro Tohumculuk A.S., Turcia.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mică, de culoare verde medie, cu gofrarea absentă sau foarte slabă și dentiția puternică. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale ascuțit. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galbenă. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este plată. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 67 g, iar masa hectolitrică de 43 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-H.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,16 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Nistru

Hibridul de floarea-soarelui Nistru a fost creat la compania AMG-Agroselect Comerț SRL, Republica Moldova.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția puternică. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie. Capitulul are portul înclinat, iar forma părții cu sămînță este slab concavă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare gri, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 64 g, iar masa hectolitrică de 43 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Phomopsis diaporte. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,30 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Novator

Hibridul de floarea-soarelui Novator a fost creat la compania Novasem SRL, Republica Moldova.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galbenă. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 65 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,4 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,09 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Centru și Sud a republicii.

Orfeo ST

Hibridul de floarea-soarelui Orfeo ST a fost creat la compania Strube GmbH & Co.KG, Germania.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mică, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția slabă. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale ascuțit. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galbenă mediu. Planta este de talie scurtă. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma alungită, este de culoare maro-închisă, cu dungi puternic expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 61 g, iar masa hectolitrică de 40 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,03 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Tellus

Hibridul de floarea-soarelui Tellus a fost creat la compania Novasem SRL, Republica Moldova.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde deschis, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 68 g, iar masa hectolitrică de 39 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,4 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,16 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Alpin

Hibridul de floarea-soarelui Alpin a fost creat la compania Dobrudzha Agricultural Institute, Bulgaria.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie spre puternică. Frunza are urechiușele medii spre mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie mică spre medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija puternic curbată, iar forma părții cu sămînță este deformată. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 61 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-E.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,26 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Cezar

Hibridul de floarea-soarelui Cezar a fost creat la compania AMG-Agroselect Comerț SRL, Republica Moldova.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea absentă sau foarte slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie. Capitulul are portul înclinat, iar forma părții cu sămînță este slab concavă. Sămînța are forma alungită, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 65 g, iar masa hectolitrică de 39 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi, Sclerotinia sclerotiorum şi Phomopsis diaporte. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 2,99 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Nord și Centru a republicii.

 Supersol

Hibridul de floarea-soarelui Supersol a fost creat la compania Gabonakutato Nonprofit KFT, Ungaria.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie-mare, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii spre mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este deformată. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine slab expresive și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 58 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este semirezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,03 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Nord și Centru a republicii.

Veleka

Hibridul de floarea-soarelui Veleka a fost creat la compania Dobrudzha Agricultural Institute, Bulgaria.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie spre puternică. Frunza are urechiușele mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este semitardivă. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie spre înaltă. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este deformată. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 59 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este semirezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-E.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,27 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Vokil

Hibridul de floarea-soarelui Vokil a fost creat la compania Dobrudzha Agricultural Institute, Bulgaria.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este semitardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este deformată. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 64 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este semirezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-E.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,3 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,31 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

QC Rambo

Hibridul de floarea-soarelui QC Rambo a fost creat la compania Donau SAAT SRL, România.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde închisă, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, iar forma părții cu sămînță este plată. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 66 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,46 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Sulfosol

Hibridul de floarea-soarelui Sulfosol a fost creat la compania Donau SAAT SRL, România.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea absentă sau foarte slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul aplecat, cu tija foarte curbată iar forma părții cu sămînță este slab concavă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine slab expresive și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 59 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-F.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,7 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,31 t/ha. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

LG5463CL

Hibridul de floarea-soarelui LG5463CL a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea foarte slabă și dentiția slabă. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este timpurie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă,  iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare maro mediu, cu dungi pe margine slab expresive și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 68 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele E, F și G.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,29 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Cllever

Hibridul de floarea-soarelui Cllever a fost creat la compania RAGT 2n, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă,  iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine slab expresive și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 65 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 42,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,16 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Nord și Centru a republicii.

ES Arcadia SU

Hibridul de floarea-soarelui ES Arcadia SU a fost creat la compania Euralis Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă,  iar forma părții cu sămînță este slab concavă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 79 g, iar masa hectolitrică de 38 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-F.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,7 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,15 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

ES Terramis CL

Hibridul de floarea-soarelui ES Terramis CL a fost creat la compania Euralis Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă,  iar forma părții cu sămînță este slab concavă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 69 g, iar masa hectolitrică de 43 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-F.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,69 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Fortuna CL

Hibridul de floarea-soarelui Fortuna CL a fost creat la compania Novasem SRL, Republica Moldova.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este timpurie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă,  iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare gri, dungile pe margine sunt puternic expresive și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 64 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,21 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

MAS 87IR

Hibridul de floarea-soarelui MAS 87IR a fost creat la compania Maisadour Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale obtuz. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată,  iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 61 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,37 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

NS Primi

Hibridul de floarea-soarelui NS Primi a fost creat la Institute of Field and Vegetable Crops, Novi Sad, Serbia.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde deschisă, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 54 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,33 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Nord și Centru a republicii.

NS Sumo 2017

Hibridul de floarea-soarelui NS Sumo 2017 a fost creat la Institute of Field and Vegetable Crops, Novi Sad, Serbia.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 63 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,7 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,25 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Nord și Centru a republicii.

Regina CL

Hibridul de floarea-soarelui Regina CL a fost creat la Novasem SRL, Republica Moldova.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-deschis. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 69 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,4 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,21 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Sumiko

Hibridul de floarea-soarelui Sumiko a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția puternică. Frunza are urechiușele mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie scurtă. Capitulul are portul aplecat, cu tija ușor curbată, iar forma părții cu sămînță este puternic convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine puternic expresive și între margini sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 63 g, iar masa hectolitrică de 43 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,54 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Marbelia CL

Hibridul de floarea-soarelui Marbelia CL a fost creat la Caussade Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde-închisă, cu gofrarea medie și dentiția slabă. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale obtuz. Epoca înfloritului este semitardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul aplecat, cu tija ușor curbată, iar forma părții cu sămînță este puternic convexă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, dungile pe margine sunt slab expresive și între margini lipsesc sau foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 68 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,29 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Paraiso 1000CL Plus EL

Hibridul de floarea-soarelui Paraiso 1000CL Plus EL a fost creat la Nidera SA, Argentina.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția puternică. Frunza are urechiușele mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este semitardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie scurtă. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt puternic expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 51 g, iar masa hectolitrică de 39 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,19 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Centru și Sud a republicii.

Sunflora CL

Hibridul de floarea-soarelui Sunflora CL a fost creat la Nidera SA, Argentina.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția puternică. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este semitardiv. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare brun-mediu, dungile pe margine și între margini sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 59 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 42,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 2,95 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Nord și Centru a republicii.

SY Bacardi CLP

Hibridul de floarea-soarelui SY Bacardi CLP a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mică spre medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția slabă spre medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie spre tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine puternic expresive și între margini lipsesc sau sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 57 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,34 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

SY Neostar CLP

Hibridul de floarea-soarelui SY Neostar CLP a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie spre mare, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă spre medie și dentiția slabă spre medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie spre tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie spre înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine puternic expresive și între margini lipsesc sau sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 53 g, iar masa hectolitrică de 45 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,31 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Goldimi

Hibridul de floarea-soarelui Goldimi a fost creat la DONAU SAAT SRL, România.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija ușor curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare gri, dungile pe margine și între margini sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 50 g, iar masa hectolitrică de 38 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Puccinia helianthi.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 3,14 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Centru și Sud a republicii.

LG5661 CL

Hibridul de floarea-soarelui LG5661 CL a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde-închis, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie spre tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie spre înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă,  iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi pe margine și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 56 g, iar masa hectolitrică de 41 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele E, F și G.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,5 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 2,93 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe zona de Sud a republicii.

LG5697CLP

Hibridul de floarea-soarelui LG5697CLP a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie spre mare, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele mici și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 55 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele A-E.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,40 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Puntasol CL

Hibridul de floarea-soarelui Puntasol CL a fost creat la Nidera SA, Argentina.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde-închisă, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este pronunțat concavă. Sămînța are forma ovoid-îngustă, este de culoare neagră, dungile pe margine puternic expresive și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 55 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Puccinia helianthi.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,16 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Subaro

Hibridul de floarea-soarelui Subaro a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele mari și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este pronunțat convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine sunt puternic expresive și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 62 g, iar masa hectolitrică de 44 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,7 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,40 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

SY Diamantis

Hibridul de floarea-soarelui SY Diamantis a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 56 g, iar masa hectolitrică de 43 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,64 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

LG5452HO CL

Hibridul de floarea-soarelui LG5452HO CL a fost creat la Limagrain Europe, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde-închis, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie spre înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 73 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.) rasele E,F,G.

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,8 %. Uleiul are conținut ridicat de acid oleic.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,18 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Talento

Hibridul de floarea-soarelui Talento a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mică, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, iar forma părții cu sămînță este plată. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt puternic expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 65 g, iar masa hectolitrică de 43 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,2 %. Uleiul are conținut ridicat de acid oleic.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare o producție medie de 3,29 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

P64HE118

Hibridul de floarea-soarelui P64HE118 a fost creat la Pioneer Overseas Corporation, SUA.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben-oranj. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt puternic expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 67 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,7 %. Uleiul are conținut ridicat de acid oleic.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,59 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

SY Experto

Hibridul de floarea-soarelui SY Experto a fost creat la Syngenta Crop Protection AG, Elveția.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine sunt puternic expresive și între margini slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 66 g, iar masa hectolitrică de 42 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,6 %. Uleiul are conținut ridicat de acid oleic.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,56 t/ha. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Zaporojskii conditerskii

Soiul de floarea-soarelui Zaporojskii conditerskii a fost creat la Институт Масличных культур Национальной Академии Аграрных Наук Украины, Украина.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie, cu gofrarea slabă și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie înaltă. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare gri, dungile pe margine sunt slab expresive și între margini lipsesc sau sunt foarte slab expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 108 g, iar masa hectolitrică de 34 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 39,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare o producție medie de 2,54 t/ha. Este inclus în grupa specială cu destinația  cofetărie. Este înregistrat pentru cultivare pe zonele de Centru și Sud a republicii.

 

P64BB01

Hibridul de floarea-soarelui P64BB01 a fost creat la Pioneer Overseas Corporation, SUA.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie, cu gofrarea medie și dentiția medie. Frunza are urechiușele medii și unghiul dintre nervurile laterale ascuțit. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Capitulul are portul semiaplecat, cu tija curbată, iar forma părții cu sămînță este slab convexă. Sămînța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, dungile pe margine și între margini sunt puternic expresive.

Însuşiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 78 g, iar masa hectolitrică de 45 kg. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este rezistent la atacul de Plasmopara helianthi şi Puccinia helianthi. Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însuşiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 40,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare o producție medie de 3,52 t/ha. Este inclus în grupa specială cu destinația – hrana păsărilor. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

 
Adresa noastră:                                                           MD 2004, Chișinău                                                   bd.Ștefan cel Mare și Sfînt,180,                                   tel. (+37322) 220 300,  211 308,                                fax. (+37322) 211 537                                              email: [email protected]                                                       © Toate drepturile sunt rezervate      
Elaborat de Weblux