Floarea-soarelui

NSH26749

Hibridul de floarea-soarelui NS H 26749 a fost creat la compania Novi-Sad, Serbia

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Sămânța  este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 68 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,0 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,28 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 3,91 t/ha în anul 2017 la Centrul Grigorievca.  Este înregistrat pentru cultivare pe Zona de Sud a Republici Moldova.

Charks

Hibridul de floarea-soarelui Charks a fost creat la compania Caussade Semences SA, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde închisă, cu gofrarea și dentiția medie. Epoca înfloritului este precoce. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Sămânța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 58 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,3%.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,26 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,20 t/ha în anul 2017 la Centrul Băcioi.  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Patricia CL

Hibridul de floarea-soarelui Patricia CL a fost creat la compania Caussade Semences SA, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie. Epoca înfloritului este medie. Floarea culoare galben medie. Planta este de talie medie. Sămânța are forma ovoid-largă, este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 62 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este parțial tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 42,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,68 t/ha.. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,63 t/ha la Centrul Băcioi. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

MAS 92 CP

Hibridul de floarea-soarelui MAS 92 CP a fost creat de compania Maisadour Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este mare, de culoare verde mediu. Gofrarea frunzei este medie și cu dentiția fină. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată are culoarea galben deschis. Înălțimea plantei este medie. Capitulul are portul aplecat cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămânță este ușor concavă. Sămânța are forma ovoid îngustă, este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine foarte slab expresive, de culoare albă.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 59 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). Este sensibil la atacul de lupoaie (Orobanche sp.).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare (2016-2017), o producție medie de 3,54 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,25 t/ha în anul 2017 la Centrul Băcioi. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

MAS 93 CP

Hibridul de floarea-soarelui MAS 93 CP a fost creat de compania Maisadour Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este medie, de culoare verde mediu. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată are culoarea galben deschis. Înălțimea plantei este medie. Capitulul are portul aplecat cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămânță este ușor concavă. Sămânța are forma ovoid îngustă, este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine foarte slab expresive, de culoare albă.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 62 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,8 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare (2016-2017), o producție medie de 3,70 t/ha.. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,12 t/ha în anul 2016 la Sectorul Svetlîi. Face parte din tehnologia Clearfield. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

ES Kapris CLP

Hibridul de floarea-soarelui ES Kapris CLP a fost creat la compania Euralis Seminces, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie. Epoca înfloritului este timpurie. Floarea culoare galben oranj. Planta este de talie medie. Sămânța este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 58 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul mediu in ulei al semințelor este de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,86 t/ha.. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,50 t/ha la Centrul Băcioi. Face parte din tehnologia Clearfield Plus. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

ES Janis

Hibridul de floarea-soarelui ES Janis a fost creat de compania Euralis Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este mare, de culoare verde mediu, slab spre mediu gofrată și cu dentiția medie. Urechiușele frunzei sunt medii. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată are culoarea galben oranj. Înălțimea plantei este medie. Sămânța are forma ovoid îngustă, este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine, slab expresive, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 66 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță, rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este rezistent la atacul de lupoaie (Orobanche ssp.).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 40,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare (2016-2017), o producție medie de 3,62t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,93 t/ha în anul 2017 la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

ES Genesis

Hibridul de floarea-soarelui ES Genesis a fost creat de compania Euralis Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este mărime mare, de culoare verde mediu, slab gofrată și cu dentiția medie. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată are culoarea galben oranj. Înălțimea plantei este medie. Capitulul are portul aplecat în jos cu tija dreaptă, iar forma părții cu sămânță este ușor convexă. Sămânța are forma ovoid largă, este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine, slab expresive, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 65 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).   Este rezistent la atacul de lupoaie (Orobanche ssp.).

 Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,8 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,32 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,54 t/ha în anul 2017 la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

ES Generalis CL

Hibridul de floarea-soarelui ES Generalis CLa fost creat de compania Euralis Semences, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de medie, de culoare verde mediu, Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată are culoarea galben oranj. Înălțimea plantei este medie. Sămânța are forma ovoid largă, este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine, slab expresive, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 55 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitardivă. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

 Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 40,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,86 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,27 t/ha la Centrul Băcioi. . Face parte din tehnologia Clearfield .  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

LG 5478

Hibridul de floarea-soarelui LG 5478 a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța 

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Planta este de talie medie. Sămânța  este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 70 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).   Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  40,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,57 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,57 t/ha la Centrul Băcioi.  Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

LG50635

Hibridul de floarea-soarelui LG 50635CLP a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța 

Caractere morfologice. Frunza este mărime mare, de culoare verde medie. Epoca înfloritului este medie spre tardiv. Floarea ligulată este de culoare galben oranj. Talia plantei este scurtă spre mediu. Sămânța  este de culoare neagră, cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 65 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,0 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,73 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4, 23 t/ha la Centrul Băcioi. Face parte din tehnologia Clearfield Plus. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

LG59580

Hibridul de floarea-soarelui LG 59580 a fost creat la compania Limagrain Europe, Franța 

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie spre mare, de culoare verde închisă. Epoca înfloritului este timpurie spre medie. Floarea ligulată este de culoare galben medie. Talia plantei este medie. Sămânța  este de culoare neagră.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 62 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).   Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 4,12 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,55 t/ha la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

KWS Sintra

Hibridul de floarea-soarelui KWS Sintra, a fost creat de compania KWS SAAT SE,Germania.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde închisă. Gofrarea frunzei este absentă și cu dentiția fină.. Urechiușele frunzei sunt medii. Unghiul format între nervurile laterale de la baza frunzei este obtuz. Epoca înfloritului este timpurie. Floarea ligulată de forma larg ovată are culoarea galben mediu. Înălțimea plantei este medie. Sămânța este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine, puternic expresive, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 70 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate timpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche sp.).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 4,04 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,69 t/ha la Centrul Vîsoca. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

NS Oskar

Hibridul de floarea-soarelui NS Oskar, a fost creat de compania NOVI – SAD, Serbia.

Caractere morfologice. Frunza este de culoare verde închisă. Ondulația frunzei este medie. Epoca înfloritului este medie. Floarea marginală are culoarea galben mediu. Înălțimea plantei este medie. Sămânța culoare neagră și cu dungi slab expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 60 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,1 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,35 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 3,90 t/ha în anul 2016 la Centrul Grigorievca. Este înregistrat pentru cultivare pe zona de sud a republicii.

NS Romeo

Hibridul de floarea-soarelui NS Romeo, a fost creat de compania NOVI – SAD, Serbia.

Caractere morfologice. Frunza este de culoare verde medie. Ondulația frunzei este medie. Epoca înfloritului este medie. Floarea marginală are culoarea galben mediu. Înălțimea plantei este medie. Sămânța culoare neagră și cu dungi pe margine, puternic expresive.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 67 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 40,3 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,41 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 3,72 t/ha în anul 2017 la Centrul Grigorievca. Este înregistrat pentru cultivare pe zona de sud a republicii.

NSH6343

Hibridul de floarea-soarelui NS H 6343, a fost creat de compania NOVI – SAD, Serbia.

Caractere morfologice. Frunza este de culoare verde medie. Ondulația frunzei este slabă. Epoca înfloritului este medie. Floarea marginală are culoarea galben mediu. Planta este înaltă. Mărimea semințelor sunt medii de culoare neagră fără dungi  expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 59 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,6 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,29  t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,03 t/ha în anul 2015 la Sectorul Pelinia. Este înregistrat pentru cultivare pe zona de nord a republicii.

M98CL88

Hibridul de floarea-soarelui M98CL88 a fost creat de compania May-Agro Tohumculuk A.S., Turcia.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie de culoare verde medie. Gofrarea frunzei este slabă și cu dentiția medie.  Epoca înfloritului este medie. Floarea marginală are culoarea galben. Înălțimea plantei este medie. Sămânța culoare neagră fără dungi  expresive pe margine și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 66 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,2 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,21  t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 3,42 t/ha în anul 2017 la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

RA1018106

Hibridul de floarea-soarelui RA1018106, a fost creat de compania RAGT 2n, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde medie. Gofrarea frunzei este slabă și cu dentiția medie. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată de forma larg ovată are culoarea galben mediu. Planta este înaltă. Sămânța culoare neagră și cu dungi slab expresive pe margine și între margini, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 48 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,7 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în doi ani de testare (2016-2017), o producție medie de 3,55 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,11 t/ha la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

RGT Cllif

Hibridul de floarea-soarelui RGT Cllif, a fost creat de compania RAGT 2n, Franța.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde închisă. Gofrarea frunzei este slabă și cu dentiția fină. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată de forma larg ovată are culoarea galben mediu. Înălțimea plantei este medie. Sămânța culoare neagră și cu dungi absente sau slab expresive pe margine și între margini, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 49 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche spp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,8 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,57 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,05 t/ha la Centrul Băcioi. Face parte din tehnologia Clearfield . Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

HYSUN 266

Hibridul de floarea-soarelui HYSUN 266, a fost creat de compania Advanta Semillas SAIC, Argentina.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde medie. Ondulația frunzei este absentă sau foarte slabă. Epoca înfloritului este medie. Floarea are culoarea galben mediu. Planta este înaltă. Sămânța culoare neagră și cu dungi puternic expresive pe margine și între margini, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 63 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,4 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,59 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,31 t/ha la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Driver CL

Hibridul de floarea-soarelui Driver CL a fost creat de compania Nidera Semillas S.A., Argentina.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde închis, slab gofrată și cu dentiția medie. Urechiușele frunzei sunt mari. Unghiul format între nervurile laterale de la baza frunzei este drept sau aproape drept. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată are culoarea galben mediu. Planta este scurtă. Sămânța are forma ovoid îngustă, este de culoare neagră și prezintă dungi pe margine, puternic expresive, de culoare gri.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 58 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este tolerant la secetă și arșiță și foarte rezistent la frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este sensibil la atacul de lupoaie (Orobanche ssp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,3 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,61 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,23 t/ha la Centrul Băcioi. Face parte din tehnologia Clearfield . Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Miranda SU

Hibridul de floarea-soarelui Miranda SU a fost creat de firma Procera Agrochemicals, România.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime mare, de culoare verde mediu, cu gofrarea slabă și dentiția fină. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată are culoarea galbenă mediu. Planta este de talie medie. Capitulul are portul aplecat, cu tija puternic arcuită, iar forma părții cu sămânță este ușor convexă. Sămânța are forma ovoid îngustă și este de culoare neagră, cu dungi puternic expresive pe margine și slab expresive între margini.

Însușiri morfo-fiziologice. Masa a 1000 de boabe este de 63 g.  Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Este rezistent  la secetă, arșiță și frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche sp.).

Însușiri de calitate. Conținutul mediu în ulei al semințelor este de  41,7 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,51t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,35 t/ha la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

QC Bravo

Hibridul de floarea-soarelui QC Bravo a fost creat de compania , Donau Saat, România

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde mediu, cu gofrarea medie și dentiția fină. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată are culoarea galbenă mediu. Înălțimea plantei este medie. Sămânța este de culoare brună închis, cu dungi pe margini slab expresive și între margini absente sau foarte slab expresive.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 53 g., Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Hibridul are rezistență bună la secetă, arșiță și frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi).  Este tolerant la atacul de lupoaie (Orobanche sp.).

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), o producție medie de 3,35 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 3,81 t/ha în anul 2016 la Centrul Vîsoca. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Linzi

Hibridul de floarea-soarelui Linzi a fost creat de institutul de agricultură , Dobrudzha, Bulgaria.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde mediu. Epoca înfloritului este tardivă. Floarea ligulată are culoarea galben oranj. Înălțimea plantei este medie. Sămânța este de culoare brună închis, cu dungi pe margini slab expresive și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 70 g., Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Hibridul are rezistență bună la secetă, arșiță și frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,9 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), o producție medie de 3,42 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,24 t/ha în  Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Yancia

Hibridul de floarea-soarelui Yancia a fost creat de institutul de agricultură , Dobrudzha, Bulgaria.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde mediu cu gofrarea slabă și dentiția fină. Epoca înfloritului este medie. Floarea ligulată are culoarea galben oranj. Planta este înaltă. Sămânța este de culoare brună închis, cu dungi pe margini slab sau absente expresive și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 58 g. Hibridul face parte din grupa de maturitate mijlocie. Hibridul are rezistență bună la secetă, arșiță și frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,8 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în trei ani de testare (2015-2017), cu o producție medie de 3,51 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,41 t/ha în anul 2017 la Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

Celso ST

Hibridul de floarea-soarelui Celso ST a fost creat de compania, Strube Research GmbH & Co.KG.

Caractere morfologice. Frunza este de mărime medie, de culoare verde mediu. Epoca înfloritului medie. Floarea ligulată are culoarea galbenă. Înălțimea plantei este joasă. Sămânța este de culoare brună închis, cu dungi pe margini slab expresive și între margini.

Însușiri morfo-fiziologice.  Masa a 1000 de boabe este de 60 g., Hibridul face parte din grupa de maturitate semitimpurie. Hibridul are rezistență bună la secetă, arșiță și frângere. Este mediu rezistent la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi) și tolerant la pătarea brună-cenușie (Phomopsis helianthi). 

Însușiri de calitate. Conținutul în ulei al semințelor este, în medie, de 41,4 %.

Capacitatea de producție. Hibridul a realizat în primul an de testare (2017), cu o producție medie de 4,45 t/ha. Cea mai mare producție realizată a fost de 4,62 t/ha în  Centrul Băcioi. Este înregistrat pentru cultivare pe întreg teritoriul republicii.

 

 
Adresa noastră:                                                           MD 2004, Chișinău                                                   bd.Ștefan cel Mare și Sfînt,180,                                   tel. (+37322) 220 300,  211 308,                                fax. (+37322) 211 537                                              email: [email protected]                                                       © Toate drepturile sunt rezervate      
Elaborat de Weblux