Basta 

Soiul de tomate Basta a fost creat de compania HM Clause, Franța.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinată. Portul frunzei este semierect. Tipul limbului frunzei este penată. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate unipară. Zona de abscisie a peduncului este absentă. Fructul nu prezintă calotă verde înainte de maturitate. Fructul este de mărime mică spre medie, 60- 65 gr. Forma fructului în secțiune longitudinală este alungită. Pericarpul este gros și numărul de loji seminale este de doi sau trei. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșie. Fructul este ferm.

Însușiri fiziologice. Maturitatea de recoltare este timpurie.

Este rezistent la Meloidogyne icognita, Verticillium dahllae, Fusarium oxysporum f. sp. Lycopersici.

Condiții de cultivare. Câmp deschis/teren protejat.

Capacitatea de producție.  Soiul are capacitate de producție bună, realizând în 2 ani de testare la 3 centre o roadă medie de 46.68 t/ha.

Destinația.  Fructele sunt destinate pentru consum în stare proaspătă și pentru prelucrare industrială.

Cumir

Soiul de tomate Cumir a fost creat de ICȘA, Tiraspol.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinată. Portul frunzei este orizontal. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este portocalie. Inflorescența este unipară. Lungimea peduncului este medie. Fructul prezintă mici calote de culoare verde și intensitatea culorii verzi pînă la maturitate este slabă.  Dimensiunea fructului este mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este rotundă. Pericarpul este mediu și numărul de loji seminale este trei sau patru. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșu.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este mijlocie.

Condiții de cultivare. Câmp deschis.

Capacitatea de producție.  Soiul are capacitate de producție bună, realizând în 2 ani de testare la 3 centre o roadă medie de 49.25 t/ha.

Destinația.  Fructele sunt destinate pentru consum în stare proaspătă și pentru prelucrare industrială.

Iunona

Soiul de tomate Iunona a fost creat de ICȘA, Tiraspol.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinată. Portul frunzei este orizontal. Tipul limbului frunzei este penată. Culoarea florii este galbenă. Lungimea peduncului este medie. Fructul nu are calote de culoare verde și intensitatea culorii verzi pînă la maturitate este slabă.  Dimensiunea fructului este mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este rotundă. Pericarpul este mediu și numărul de loji seminale este trei sau patru. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roză.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este mijlocie.

Condiții de cultivare. Câmp deschis.

Capacitatea de producție.  Soiul are capacitate de producție bună, realizând în 2 ani de testare la 3 centre o roadă medie de 51.83 t/ha.

Destinația.  Fructele sunt destinate pentru consum în stare proaspătă și pentru prelucrare industrială.

Mulatca

Soiul de tomate Mulatca a fost creat de ICȘA, Tiraspol.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este nedeterminată. Portul frunzei este orizontal. Tipul limbului frunzei este penată. Culoarea florii este galbenă. Lungimea peduncului este medie. Fructul are calote de culoare verde și intensitatea culorii verzi până la maturitate este mijlocie. Dimensiunea fructului este mică. Forma fructului în secțiune longitudinală este ovală. Pericarpul este mediu și numărul de loji seminale este două sau trei. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este maro.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este mijlocie.

Condiții de cultivare. Teren protejat.

Capacitatea de producție.  Soiul are capacitate de producție bună, realizând în 2 ani de testare la 2 centre o roadă medie de 12.17 kg/m2.

Destinația.  Fructele sunt destinate pentru consum în stare proaspătă și pentru prelucrare industrială.

Fokker

Soiul de tomate Fokker a fost creat de compania Nunhems BV, Olanda.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinat. Portul frunzei este semierect. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate unipară. Zona de abscisie a peduncului este absentă. Fructul nu prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi, înainte de maturitate, este deschisă spre mijlocie.  Fructul este de mărimea medie. Forma fructului în secțiune longitudinală este de formă cub. Pericarpul este gros și numărul de loji seminale este de doi sau trei. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșie. Fructul este ferm.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului este mijlocie și a maturității de recoltare este tardivă.

Este moderat rezistent la Meloidogyne icognitaVerticillium dahllae.

Destinația.  Fructele sunt pentru prelucrare industrială.

Tomsk

Soiul de tomate Tomsk a fost creat de compania Bejo Zaden B.V, Olanda.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinat. Portul frunzei este semierect. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate unipară. Zona de abscisie a peduncului este prezentă. Lungimea peduncului este scurtă spre medie. Fructul nu prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi, înainte de maturitate, este deschisă.  Fructul este foarte mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este ușor aplatizată. Costarea fructului la zona pedinculară este medie. Pericarpul este subțire spre mediu și numărul de loji seminale este de mai mult de șase. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșie. Fructul are fermitatea medie.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului este tardivă și a maturității de recoltare este medie spre tardivă.

Este sensibil la Meloidogyne icognita.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă.

Colibri

Soiul de tomate Colibri este declarat hybrid F1 și a fost creat de compania HM Clause, Franța.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este nedeterminat. Portul frunzei este semierect. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate unipară. Zona de abscisie a peduncului este absentă. Fructul nu prezintă calotă verde înainte de maturitate. Fructul este de mărimea medie, 160gr. Forma fructului în secțiune longitudinală este ovală. Pericarpul este gros și numărul de loji seminale este de doi sau trei. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșie. Fructul este ferm.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului este timpurie și a maturității de recoltare este semitimpurie.

Este moderat rezistent la Meloidogyne icognita, rezistent la Fusarium oxisporum f. Race 0 și 1 Verticillium dahllae.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum proaspăt.

Nemesis

Soiul de tomate Nemesis a fost creat de compania Yuksel Tohumculuk, Turcia.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este nedeterminat. Portul frunzei este semierect. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate unipară. Zona de abscisie a peduncului este prezentă. Lungimea peduncului este medie spre lungă. Fructul nu prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi, înainte de maturitate, este deschisă.  Fructul este foarte mare. Forma fructului în secțiune longitudinală este rotundă. Costarea fructului la zona pedinculară este slabă spre medie. Pericarpul este mediu spre gros și numărul de loji seminale este de patru, cinci sau șase. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșie. Fructul este ferm.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului este medie și a maturității de recoltare este tîrzie spre foarte tîrzie.

Prezintă rezistență ridicată la Meloidogyne icognita.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă.

Exclusiv

Soiul de tomate Exclusiv a fost creat de IGFPP, Moldova.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinat. Portul frunzei este orizontal. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate unipară. Zona de abscisie a peduncului este absentă.  Fructul nu prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi pînă la maturitate este medie.  Dimensiunea fructului este medie. Forma fructului în secțiune longitudinală este cilindrică. Pericarpul este gros și numărul de loji seminale este doi sau trei, rar patru. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșie.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este timpurie. Este rezistent la frig în faza de germinare a semințelor.

Este moderat rezistent la Fusarium Rasa 0 proaspăt, Fusarium oxysporum f., Verticillium.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă și prelucrare.

Anatolie

Soiul de tomate Anatolie a fost creat de IGFPP, Moldova.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinat. Portul frunzei este orizontal. Tipul limbului frunzei este penat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este în majoritate multipară. Zona de abscisie a peduncului este absentă.  Fructul prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi pînă la maturitate este medie.  Dimensiunea fructului este medie. Forma fructului în secțiune longitudinală este rotund-alungită. Pericarpul este subțire și numărul de loji seminale este doi sau trei. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșu.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este tardivă.

Este moderat rezistent la Meloidogyne icognitaVerticillium, Fusarium oxysporum.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă și prelucrare industrială.

Julihirsutian

Soiul de tomate Iulihirsutian a fost creat de IGFPP, Moldova.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este determinat. Portul frunzei este semiaplecat. Tipul limbului frunzei este penat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este egal unipară și multipară. Zona de abscisie a peduncului este absentă.  Fructul prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi pînă la maturitate este medie.  Dimensiunea fructului este medie. Forma fructului în secțiune longitudinală este rotundă. Pericarpul este subțire și numărul de loji seminale este trei sau patru. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșu.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este semitimpuriu.

Este moderat rezistent la Meloidogyne icognitaVerticillium.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă și prelucrare industrială.

Saltan

Soiul de tomate Saltan a fost creat de ICȘA, Tiraspol.

Caractere morfologice.

Tipul de creștere al plantei este nedeterminat. Portul frunzei este orizontal. Tipul limbului frunzei este bipenat. Culoarea florii este galbenă. Inflorescența este egal unipară și multipară. Zona de abscisie a peduncului este prezentă.  Lungimea peduncului este medie. Fructul nu prezintă calotă verde și intensitatea culorii verzi pînă la maturitate este medie.  Dimensiunea fructului este medie. Forma fructului în secțiune longitudinală este rotundă. Pericarpul este mediu și numărul de loji seminale este trei sau patru. Culoarea fructului la maturitate de recoltare și a cavității seminale este roșu.

Însușiri fiziologice. Perioada înfloritului și a maturității de recoltare este timpurie.

Destinația.  Fructele sunt pentru consum în stare proaspătă.

 
Adresa noastră:                                                           MD 2004, Chișinău                                                   bd.Ștefan cel Mare și Sfînt,180,                                   tel. (+37322) 220 300,  211 308,                                fax. (+37322) 211 537                                              email: [email protected]                                                       © Toate drepturile sunt rezervate      
Elaborat de Weblux