2016-2021 Sfeclă pentru zahăr

Boa

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Boa a fost creat la compania Sesvanderhave N.V./S.A., Belgia. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime mare, iar lățimea frunzei este medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect ușor gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rezistent la rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 8,65 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată a fost de 50,2 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 64,1 t/ha la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Fantazja

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Fantazja a fost creat la compania Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego Sp. z o.o., Polonia. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime mare. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mare. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 8,66 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată a fost de 49,4 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 55,1 t/ha la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Goldoni

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Goldoni a fost creat la compania Strube GmbH & Co. KG, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 9,04 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată a fost de 50,7 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 57,5 t/ha la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Jewgenia KWS

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Jewgenia KWS a fost creat la compania KWS SAAT SE, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde-închis, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2015-2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,17 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 39,5 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 56,4 t/ha în anul 2016 la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Belgado

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Belgado a fost creat la compania Maribo Seed International ApS, Danemarca. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rezistent la rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2015-2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,20 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 41,5 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 53,1 t/ha în anul 2016 la sectorul Fălești. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Aries

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Aries a fost creat la compania Maribo Seed International ApS, Danemarca. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime mare și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea ondulată și aspect gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2015-2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,29 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 40,5 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 52,2 t/ha în anul 2016 la sectorul Fălești.  Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Stratego

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Stratego a fost creat la compania Maribo Seed International ApS, Danemarca. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime mare. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rezistent la rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2015-2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,79 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 43,8 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 62,1 t/ha în anul 2016 la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Silanto

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Silanto a fost creat la compania Maribo Seed International ApS, Danemarca. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde deschis spre medie, cu marginea mediu spre puternic ondulată și aspect gofrat mediu spre puternic, raportul dintre lățime și lungime este medie. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rezistent la rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 9,16 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată a fost de 50,8 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 62,8 t/ha la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Valzer

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Valzer a fost creat la compania Syngenta Crop Protection AG, Elveția. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime mare și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde-deschis, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rezistent la rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2015-2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,19 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată în doi ani de testare a fost de 40,9 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 62,0 t/ha în anul 2016 la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Vangelis

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Vangelis a fost creat la compania Strube GmbH & Co. KG, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verzuie, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2016) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 8,95 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată a fost de 48,3 t/ha. Cea mai mare producţie realizată a fost de 56,1 t/ha la Centrul Vîsoca. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

Panda

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Panda a fost creat la compania Sesvanderhave N.V./S.A., Belgia. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime mare, iar lățimea frunzei este medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect ușor gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2015 - cu cantități reduse de precipitații) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 5,83 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in primul an de testare a fost de 33,2 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Amaldi

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Amaldi a fost creat la compania Strube GmbH & Co. KG, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde deschis, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2014-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,47 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 41,7 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Ambert

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Ambert a fost creat la compania Syngenta Crop Protection AG, Elveția. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime mare. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În trei ani de testare (2013-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 8,12 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in trei ani de testare a fost de 47,2 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Benefita KWS

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Benefita KWS a fost creat la compania KWS SAAT SE, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2014-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,55 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 43,8 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Euphoria KWS

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Euphoria KWS a fost creat la compania KWS SAAT SE, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde deschis, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2014-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,66 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 43,7 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

HI 1387

Hibridul de sfeclă pentru zahăr HI 1387 a fost creat la compania Syngenta Crop Protection AG, Elveția. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este intermediar. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea ondulată și aspect gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În doi ani de testare (2014-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,89 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in doi ani de testare a fost de 44,9 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Kleopatra KWS

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Kleopatra KWS a fost creat la compania KWS SAAT SE, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este semierect. Frunza este scurtă de lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este mediu tolerant la cercosporioză și rezistent la rizomanie.

Însușiri de calitate. În trei ani de testare (2013-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 8,10 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in trei ani de testare a fost de 45,6 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Regesta

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Regesta a fost creat la compania Syngenta Crop Protection AG, Elveția. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este semierect. Frunza este lungă și lată. Limbul frunzei este de culoare verde medie spre închis, cu marginea mediu spre puternic ondulată și aspect gofrat mediu spre puternic, raportul dintre lățime și lungime este mare. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 5,72 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in primul an de testare a fost de 33,1 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Silezja

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Silezja a fost creat la compania Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego Sp. z o.o., Polonia. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roz. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 5,83 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in primul an de testare a fost de 32,1 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Vlad

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Vlad a fost creat la compania Strube GmbH & Co. KG, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În trei ani de testare (2013-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 8,42 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in trei ani de testare a fost de 46,6 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Tesla

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Tesla a fost creat la compania Strube GmbH & Co. KG, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșiatică. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În primul an de testare (2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 5,75 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in primul an de testare a fost de 31,1 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 

Viorica KWS

Hibridul de sfeclă pentru zahăr Viorica KWS a fost creat la compania KWS SAAT SE, Germania. Este un hibrid diploid monogerm.

Caractere morfologice. Hipocotilul este de culoare roșie. Portul frunzelor este semierect. Frunza este de lungime și lățime medie. Limbul frunzei este de culoare verde medie, cu marginea mediu ondulată și aspect mediu gofrat, raportul dintre lățime și lungime este mediu. Culoarea coletului este verde, partea de deasupra solului a rădăcinii este de culoare verde, iar a părții subterane albă.

Însușiri fiziologice. Hibridul nu lăstărește. Este tolerant la cercosporioză și rizomanie.

Însușiri de calitate. În trei ani de testare (2013-2015) hibridul a realizat o producție medie de zahăr de circa 7,87 t/ha.

Capacitatea de producție. Producția medie de rădăcini realizată in trei ani de testare a fost de 45,8 t/ha. Se poate cultiva în zona de cultură a sfeclei pentru zahăr.

 
Наш адрес:                                                                 MD 2004, Chișinău                                                   bd.Ștefan cel Mare și Sfînt,180,                                   tel. (+37322) 220 300,  211 308,                                fax. (+37322) 211 537                                              email: [email protected]                                                       © Все права защищены      
Разработан Weblux